Mitä tehdä Valpperissa

Kävele kansallispuistossa

Kurjenrahkan Kansallispuisto – Luonnon Helmasydän Lähelläsi

Tervetuloa Kurjenrahkan kansallispuistoon, Etelä-Suomen upeaan suo- ja metsäluonnon helmeen! Kurjenrahka, kurkien kotisuo, kutsuu sinut tutustumaan ainutlaatuiseen luontoon ja nauttimaan raikkaasta ilmasta ympäri vuoden. Tässä vinkkejä ja ohjeita unohtumattoman retkesi suunnitteluun.

Kurjenrahkan Kansallispuiston Elämyksiä:

Pitkospuut kulkevat läpi metsäisen suon, tarjoten ikimuistoisia hetkiä luonnon rauhassa. Kansallispuiston symboli, lentävä kurki, komeilee tunnuksessa ja kertoo tarinaa alueen monimuotoisesta linnustosta. Voit kokea myös pöllöjen keväthuuman ja hiihtää talvella lumisilla laduilla.

Soveltuvuus:

Kurjenrahka sopii kaiken ikäisille ympäri vuoden. Esteetön Kurjenpesän luontotuvan piha toivottaa kaikki tervetulleiksi. Tutustu alueeseen etukäteen lukemalla puiston ohjeet ja järjestyssäännöt.
Kurjenrahkan Kansallispuiston Säännöt:

Kunnioita luontoa ja noudata järjestyssääntöjä. Lemmikit ovat tervetulleita, mutta pidäthän ne kytkettyinä. Liikkuminen on vapaata lukuun ottamatta rajoitusosia. Leiriytyminen on sallittua vain tulentekopaikkojen yhteydessä.

Turvallisuus ja Vinkit:

Tutustu retkikohteeseen ennakkoon, seuraa sääennusteita ja pidä puhelin mukana. Kansallispuiston reiteillä tarvitaan kevyet jalkineet, ja loppukesästä kannattaa varautua hirvikärpäsiin. Ota mukaan juomapullo, eväät ja wc-paperia. Pukeudu värikkäästi ja sään mukaisesti.

Nähtävyydet Kurjenrahkalla:

- Rahkasta Allikkoon: Alueen soita kutsuttiin entisaikoina rahkoiksi, ja allikot tarjoavat suolinnuille suojaisia pesäpaikkoja.

- Pukkipalon Ikimetsä: Hakkuilta säilynyt aarnialue, jossa komeilevat kauniit käävät kertovat luonnon voimasta.

- Kurkien Kotisuo: Kurjenrahkan symbolilaji on kurki, ja voit kuulla myös helmipöllöjen huhuilua tai nähdä teeren suon laidalla.

- Hämärän Ystävät: Monet eläimet liikkuvat hämärän aikaan, tarjoten ainutlaatuisia kohtaamisia.

Saapuminen Kurjenrahkalle:

Kurjenrahkaan on helppo saapua Luontohut mökistä autolla, matka kestää vain 15 minuuttia. Voit myös tulla junalla, ja Turun rautatieasemalta on hyvät bussiyhteydet.

Kartat

https://www.luontoon.fi/kurjenrahka/kartat

Muista:

- Noudata luonnon sääntöjä ja järjestyssääntöjä.

- Ole valmis vaihteleviin sääolosuhteisiin.

- Nauti ainutlaatuisista hetkistä Kurjenrahkan upeassa luonnossa!

Lue lisää Luontoon.fi https://www.luontoon.fi/kurjenrahka